Cahyepetunjuk’s Weblog
Just another Words From CahYe

3 More Days

my bzday juz around the corner..still countdown for that special day..hmm..tak tau apa yg bakal berlaku on that day..but i wish that everything wud b fine..aku ingat nak kuar ngan amin tapi ntahla.he seem to be very bz..so mcm takder harapan la nak date n celebrate my birthday..tapi, aku tgu dulu..xkan buat penilaian awal..tapi kalo btol la no bzday party utk aku,mmg nak nangis la..bukan tiap tahun pun aku leh celebrate..4tahun skali.aku impikan sesuatu yg terindah kali ni.bzday lepas, dzul bw makan kat restoran..candle light dinner..best woo….so, kali ni punya bzday, aku harap aku akan dpt sesuatu yg bakal aku kenang hingga ke akhir hayat..

tadi aku ponteng kelas satu hari.sempat gi kelas design jer.the rest aku ponteng..sengal..time aku tak gi la heat buat kuiz..sengal btol la cik nih..aku sakit perut beb..takleh tahan..asek berak2 jer..pedih perut ngan punggung..lenguh kaki pun ader…mcm nak datang period tapi dah kalo berak2, bukan la tuh…at last, lepak bilik je la…

ptg kuar makan ngan zela ngan amin.kedai biasa ttp.so gi makan kat tuah..tapi ntah cemana aku tetiba tersensitip la plak ngan zela..tolongla paham perasaan aku.tak balik bukan bermakna aku tak ingat family aku.bukan bermakna aku takder mak ayah nak dijenguk..dah mmg aku mcm nih..even aku rindu tahap nak mati cemana pun, aku kene kuat. ayah selalu pesan jgn ikut sgt hati tuh..lagipun ayah ngan ibu cakap dorang sihat.xpyh la balik.nnti aku lak yg penat diri je..duit lagi nak guna banyak..aku pk sumer tuh..bukan aku anak yg tak ingat mak bapak..tolong la jgn ckp mcmtuh dah kat aku..aku takleh terima.dah mmg dari dulu aku dididik mcm nih, nak buat cemana lagi…aku mmg rindu giler kat rumah skrg..rindu kat adik2 aku..rindu kat kwn2 aku kat sana.tapi keadaan membuatkan aku mcm nih..takkan nak buang duit…die takpela..mak ayah die banyak duit.ibu dah pesan, kalo xder hal mustahak, tak payah nak balik..buang duit.sepatutnya mgu nih aku perlu blk sambut bzday aku ngan family aku. tapi kalo balik pun bukan ader sesapa kt rumah.adik2 bukan ader pun.ibu ngan ayah jer.so ibu kata postponed jer la celebration tuh nnti time aku balik cuti 3bln……so aku dapat terima.tp, tlg la org2 disekeliling aku!!!!jgn pressure aku!!!!!!!!!!!!!!!!!aku pun ader hati gak n hati aku pun reti terluka gak…..

n then aku kecik hati ngan amin lak..sampai hati…die nih mcm tak nak amek berat je pasal aku.penyakit aku..ader die tahu???ader die tanya apa pnykit aku?ape effect die?truk ke?sakit hatinya…..aku nih tak penting ke kat die?kalo aku dah takder baru nak rasa sedih ke?ke kalo aku dah sampai nyawa2 ikan depan die, baru nak search internet ke?tolongla………..aku tekanan…..

maybe nak datang period nih..sebab tuh mcm gila sket nih…….huhhhhhhhhhhhhh………

No Responses to “3 More Days”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: